Potrawa w programie ELKa składa się ze składników lub innych potraw. Potrawa prosta to potrawa, której waga po przyrządzeniu nie ulega zmianie, tzn. waga potrawy prostej jest sumą wag użytych w potrawie składników. Otwórz prezentację, by zobaczyć, jak razem z ELKą przygotować potrawę prostą (sok marchwiowo-jabłkowy), odważyć jej porcję do jadalni oraz odłożyć na zapas w celu późniejszego spożycia do Spiżarni ELKi. Przykład pokazuje sposób tworzenia nowej potrawy, dodawanie składników do potrawy oraz przyrządzanie potrawy (ważenie składników). Ponadto prezentuje podawanie porcji potrawy do jadalni ELKi i odkładanie przyrządzonej potrawy do Spiżarni ELKi (tj. dodanie potrawy jako nowego składnika Spiżarni o wartościach odżywczych obliczonych przez ELKę w trakcie przygotowywania potrawy). Lista przykładów Przykład 2: potrawa złożona |
Przykłady >